21 augustus 2003

Hoi allemaal,

Nou het blijft kwakkelen hier hoor.

Sinds de brief van vorige week is Mattijs weer al een keer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Zoals gezegd in de vorige brief was hij het afgelopen weekeinde heel erg down. Van hem hoefde het allemaal niet meer en hij was het hartstikke zat. Hij wilde een gewone jongen zijn die net als alle andere kinderen gewoon lekker kon buiten spelen en genieten van het leven. Ook voelde hij zich echt beroerd. Dus hebben we de beslissing genomen om maandag toch maar even in Rotterdam langs te gaan voor een extra controle. Daar bleek dat niet alleen zijn kalium gehalte te laag was, maar ook zijn natrium gehalte en nog behoorlijk ook.Het liefst wilde ze Mattijs een nachtje houden en aan het infuus te leggen,  maar dat was Mattijs niet van plan. Volgens Peter was Mattijs in alle staten en uiteindelijk is besloten om hem toch naar huis te laten gaan, alleen moest hij dan wel ongeveer 10 zouttabletten per dag slikken. Omdat zijn bloeddruk ook nog steeds te hoog was mocht hij bij dat zout niet teveel drinken om die bloeddruk niet helemaal op te zwiepen.Enfin, Mattijs was maandag nog geen uur thuis of hij begon weer een soort van stuipen te krijgen. Dus weer een ambulance gebeld en dit keer naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Daar is hij uiteindelijk een nacht gebleven ter observatie. Veel hebben ze niet met hem gedaan en dinsdag mocht hij weer naar huis aangezien zijn bloeddruk ondertussen ook weer op een redelijk aanvaardbaar niveau was. Woensdag nog een keer alles laten controleren in het ziekenhuis; het zag er allemaal redelijk uit, maar toch bleef Mattijs zich niet lekker voelen.

Vandaag in Rotterdam op controle bij zijn eigen dokter. De bloedwaarden die van belang zijn voor de leukemie zagen er goed uit, alleen was de bloeddruk weer gestegen. Na overleg met de nefroloog (een nierspecialist) is besloten dat hij daar medicijnen voor moet hebben die onder medisch toezicht gegeven moeten worden. Aangezien hij ook een erg laag h.b had (4.8) en dus een bloedtransfusie moet hebben is besloten om hem op te nemen. Hij ligt momenteel dus in het Sophia. Hoe lang hij daar moet blijven is nog niet duidelijk want ze gaan ook kijken naar zijn kalium en natrium gehalte. We hopen dat de opname beperkt kan blijven, want Mattijs heeft nog zoveel op het programma de komende dagen!

Zondag moet hij naar het concert van Blof, hier op de markt in Goes; maandag in Jeroen jarig en dinsdag en woensdag zal Mattijs zijn wens in vervulling worden gebracht door de Doe een Wens stichting.Allemaal dingen waar hij erg zin in heeft dus hopen dat hij snel opknapt en naar huis mag.

Verder is er weinig te melden. Ik vond het allemaal ook wel weer welletjes voor één week.

Hopelijk volgende week tenminste nog één leuke vakantieweek voor Mattijs.

Groetjes, Carin.